Télikert tető

Télikert tetők minden stílusban

A télikertek egyik meghatározó látványeleme a tetőszerkezet. Különféle stílusú és funkciójú rendszereket kínálunk. A hőszigetelt, nappaliként használható télikertjeink illetve teraszbeépítéseink tetői lehetnek modern, minimalista, vagy klasszikus viktoriánus vonalvezetésűek. Esztétikus megoldásokkal elrejthetik a funkcionális elemeket például redőnyszekrényt, világítást. Utánozhatnak fa szerkezetet megtévesztésig hű famintázattal és építési stílussal.

A télikert esetében a tetőnek nagyon fontos követelményeknek kell megfelelnie: állnia kell az időjárás viszontagságait, megfelelően szigetelnie kell a víz ellen, a hideg ellen, és nap üvegház-hatást okozó melegítő hatása ellen. A vízzárást többszörös tömítő és pára-elvezető rendszer biztosítja. A lehűlést a tetőszerzet és az üveg jó hőszigetelése biztosítja. A hősugarak ellen napvédő üvegek sorát tudjuk kínálni, melyek többsége ma már nem a sötét színével véd a napsugarak ellen, hanem teljesen átlátszó, így nem csökkenti a beérkező fény mennyiségét. A napvédő üveg mellett vagy helyett intenzíven benapozott tetők esetében tetőárnyékolót is ajánlunk.

Az előtetők, pergolák, kocsibeállók szintén nagyon divatosak manapság. Minőségi, könnyű és precízen tervezett elemeinkkel a mai kor igényeinek megfelelő, tartós és esztétikus megoldást kapunk. A hőszigeteletlen mobil télikertek korábban inkább a déli országokban voltak jellemzőek. Mostanában viszont kezd teret hódítani nálunk is, mivel sok esetben ez jelenti az egyedüli megoldást.  A szigorú építési törvények miatt praktikus lehet a mobil-beépítés. Sok vendéglátóhely nem kap engedélyt állandó teraszbeépítésre, vagy túl költséges lenne a hőszigetelt télikert ilyen méretben.  Ezekre kínál megoldás a mobil télikert elhúzható tetejével és feltekerhető oldalponyváival.

Modern télikert tető Viktoriánus télikert tető Előtető Pergola Mobil télikert

Modern tető

Viktoriánus

Előtető

Pergola

Mobil télikert

Korszerű megjelenés, fokozott hőszigetelési tulajdonságok, hézagmentes kapcsolódás. Gyári megoldások minden részletre. Ezeket az előnyöket kínálja az ALIPLAST profilcsalád ALIVER tetőrendszere. A régi, fából készült télikertek tökéletes utánzata sok-sok választható tartozékkal. Díszprofilok, egyenes és íves üveg álosztók, tetődíszek, és sok más dekoratív megoldás csúcsminőségben. Egyszerűen szerelhető, költséghatékony, mégis tartós előtető rendszerek polikarbonát illetve biztonsági üvegfedéssel. Autóbeállók, szélfogó teraszok kiváló anyagokból. Fa és acél szerkezetek befedésére is alkalmas pergola rendszerek előtetőkhöz, autóbeállókhoz, önálló kerti pavilonokhoz.Akár tetőablak fogadására is alkalmas megoldás. Mobil télikert motoros mozgatású, nyitható tetővel. Modern és rugalmas megoldás akár éttermek, bárok teraszához is. Védelem és a napfény élvezete egyszerre!

A tető és a napfény

A beépített terasz egyik nagy előnye, hogy úgy élvezhetjük a természet közelségét, hogy közben biztonságban érezhetjük magunkat. Kevés kellemesebb élmény van annál, mint a fűtött melegben élvezni a kinti hóesést, vagy a karosszékünkben ülve hallgatni a nyári zápor hangjait. Ezeket az élményeket tartottuk szem előtt, amikor télikert tetőink kínálatát összeállítottuk. Válogasson széles termékpalettánkról, és találjon megfelelő tetőt bármilyen építészeti megoldáshoz!